Online een virusscan uitvoeren

Als je het vermoeden hebt van een virus of van spyware op de computer, dan kan er een online scan worden toegepast met bijvoorbeeld housecall van TrendMicro. Er zijn verschillende mogelijkheden en sites die je dan kunt raadplegen. Als je een scan gaat doen, dan kun je deze gebruiken voor het identificeren en verwijderen van virussen, wormen, Trojaanse paarden, wormen en andere malware. De online scan kan soms even wat tijd in beslag nemen, dat hangt er ook vanaf hoeveel bestanden er op de computer staan en of dat er al vaker een scan is uitgevoerd.

 

antivirus-software

 

Er bestaan ook scans die wat sneller werken, maar het is niet erg wanneer een scan veel tijd in beslag neemt. Hierdoor wordt echt alles op de pc goed gescand en krijg je na een tijdje een overzicht van of dat er virussen, Trojaanse paarden of andere malware op de pc aanwezig is. Mocht dat zo zijn, dan kan deze vaak meteen verwijderd worden. Maar het kan ook zo zijn dat verwijderen lastig is, omdat het virus aanwezig is in bestanden die je gebruikt. Op dat moment kunnen de virussen dan in quarantaine worden geplaatst, dan kunnen ze in ieder geval niet meer schade aanrichten. Een van deze scans is de online scanner van Bitdefender.

 

Uitvoeren van de virusscan

Het uitvoeren van de virusscan kan door een paar drukken op de knop. Meestal hoef je hem alleen maar aan te zetten en kun je wachten. Soms kun je de computer in de tussentijd beter niet gebruiken. Hierdoor kan het scannen sneller gaan. Maar het kan ook zijn dat de computer wat trager wordt als je de online scan uit gaat voeren. Daarom is het vaak verstandig om sowieso de eerste keer de scan uit te voeren wanneer je even niets hoeft te doen op de computer.

Er zijn verschillende online virusscanners te vinden het is daarom verstandig om er zeker van te zijn dat je een malware scanner gebruikt die goed werkt. Wees er daarom zeker van dat je een antivirus gebruikt die goed scoort in de tests.

 

Gratis of betaalde virusscanner?

De online scan kan gratis of betaald zijn. Het ligt er een beetje aan waar je zelf de voorkeur aan geeft. Je kunt in ieder geval gratis gebruik maken van deze optie. Zorg dat je het een keer gaat proberen zodat je weet of je computer last heeft van virussen en/of spyware. Het is fijn om te werken op een schone en snelle computer, maar helaas hebben we dat niet altijd zelf in de hand. Je computer kan snel besmet zijn met een virus en daardoor kan hij traag worden en andere bestanden besmetten. Let er daarom goed op dat je regelmatig een scan doet, zodat je veilig en snel kunt werken op je computer.

Door de als maar groeiende strijd tussen hackers en overheden en overheden die over en weer aan het hacken zijn ben ik mij gaan interesseren in de wereld van syber security waar over ik hier mijn berichten schrijf.

Geef een reactie