Antivirus en internetbankieren

Internetbankieren

Er zijn heel veel verhalen bekend over virussen, malware, spyware en internet bankieren. Het is niet vreemd om de banken grote reclame campagnes te zien houden op televisie en in dagbladen rondom phishing mails. Banken versturen nooit mails geven ze aan. Het is goed om mensen er bekend mee te maken, gezien het grote aantal phishing berichten welke de ronde gaan. Het is goed om te zien welke verschillende opties er allemaal zijn om gebruik te maken van een goede antivirus en internet bankieren. Het zorgt ervoor dat de risico’s een stuk kleiner worden om een lege bankrekening aan te treffen. Natuurlijk hebben banken ook volop maatregelen getroffen. Het idee alleen is echter niet zo prettig.

Regels voor antivirus en internetbankieren

Vanaf 1 januari 2014 hebben de banken hun voorwaarden verandert. Banken vinden een aantal zaken van belang en consumenten dienen zich aan deze regels te houden. Een daarvan is de antivirus en internet bankieren. Als u gaat internet bankieren dan willen de banken dat u over een antivirus programma beschikt, een firewall heeft en ook over anti spyware beschikt. Een totaal antivirus pakket heeft dit allemaal. Het is echter ook belangrijk om de software altijd te blijven updaten.
Het besturingssysteem moet ook op orde zijn en geen oude versie van Windows zijn. Daarnaast moeten de browsers voorzien zijn van de nieuwste updates. Het maakt niet uit of het Internet Explorer is, Google Chrome, Safari Firefox. Zorg voor de laatste updates.
Waarom? Simpelweg om zo de gaten te dichten in de beveiliging van de besturingssystemen, browsers, antivirus en internet bankieren.

Ook is het belangrijk om de plug-ins up-to-date te houden. Denk hierbij aan plug-ins als Silverlight van Microsoft en Adobe Flash.

Het is ook belangrijk om een draadloze en veilige internet verbinding te gebruiken. Denk hierbij aan een WPA2 protocoal en AES encryptie in combinatie met een sterk en lang wachtwoord.

Daarbij is ook belangrijk om overal verschillende wachtwoorden voor te gebruiken met een sterke combinatie.

Als u gaat internetbankieren op uw smartphone of tablet dan is het belangrijk dat u ook hier een goede versie heeft geïnstalleerd van een sterk antivirus programma.

Altijd opletten!

Let dus goed op hoe u uw computer (of smartphone) heeft beschermd met een antivirus als u wilt gaan internetbankieren. De regels worden steeds scherper. Daarnaast moet u natuurlijk ook alleen onder veilige omstandigheden gebruik willen maken van internetbankieren. Een goede antivirus en internet bankieren zijn een gouden combinatie. Het is een van de excuses om ook voor een nog betere antivirus te kiezen. Als je jouw partner nog moet overtuigen hiervan dan is dit natuurlijk wel een hele legitieme reden.

Door de als maar groeiende strijd tussen hackers en overheden en overheden die over en weer aan het hacken zijn ben ik mij gaan interesseren in de wereld van syber security waar over ik hier mijn berichten schrijf.

Geef een reactie