Wat hebben de beste antivirus pakketten aan boord?

Het is goed om te weten dat je jouw computer, smartpone, laptop en tablet kunt beschermen tegen virussen. Door gebruik te maken van een van de beste virusscanners zul je niet snel een blauw scherm krijgen of een verzoek om een specifieke software te kopen om je computer te kunnen ontgrendelen.

Zeker als je met een groot project bezig bent is het vervelend als je computer het opeens begeeft. Een antivirus software kan je hiertegen beschermen. Natuurlijk is het ook vervelend als je aan het surfen bent op het internet. Of misschien ben je wel  met iemand aan de andere kant van de wereld aan het Skypen.

 

De beste antivirus paketten

 

Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen mensen welke je het leven zuur kunnen maken door een virus op je computer te planten.

De beste virusscanners bieden meer dan alleen een antivirusscanner.

Tegenwoordig zijn de antivirus pakketten veel meer dan alleen een scanner. Je bent niet alleen beschermd tegen virussen maar ook tegen malware, phishing, email dreigingen, spyware een firewall en ouderlijk toezicht. Hier hebben we het dan over een compleet pakket. Je kunt bij sommige suites zelfs op afstand je hele computer blokkeren. Het is geweldig om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. De bescherming tegen virussen en andere aanvallen op je computer wordt steeds beter en geavanceerder daarom is het verstand is een totale beveiliging oplossing te installeren.

Er zijn al pakketten om je computer te beschermen voor een paar tientjes. Ook zijn er suites welke compleet gratis zijn. Je ziet ze echter niet terug in de top tien van beste antivirus pakketten.

Graag bespreken we een aantal van de meest bekende virussen waar je computer mee bedreigd kan worden.

Zo is er een computerworm welke zichzelf voortplant in de computer. Natuurlijk gebeurt dit niet letterlijk, maar in de computer en op de harde schijf. Het maakt gebruik van gaten in de beveiliging en verspreid zich zo van computer naar computer.

Ook is er een Trojan horse. Het is een virus welke verstopt gaat in plaatjes, screensavers, programma’s en filmpjes. Vaak worden ze door een mail geopend, omdat je denkt dat ze van vrienden zijn. Het programma is dan actief en krijgt vrij spel.

Het is ook mogelijk dat je last krijgt van spyware. Het programma steelt gegevens van je computer en verstuurd deze naar een derde partij.

Een rootkit is een set van tools welke door hackers gebruikt worden. Ze nestelen de tools in het besturingssysteem en kunnen je hele computer overnemen. Het is erg moeilijk om deze rootkits te verwijderen.

Phishing is een fenomeen wat erg bekend is geworden door de vele bankmails. Men wordt naar een valse site gelokt om daar in te loggen met bankgegevens of creditcard gegevens. De fraudeur gebruikt deze gegevens om geld door te sluizen.

Kies voor een goed antivirus software pakket om jezelf te beschermen tegen al dit kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *