Download jij wel eens een virus?

Een van de manieren waarop spyware, malware en computerwormen binnen komen is met een download. Dit kan bijvoorbeeld via de bijlage zijn bij een email. Ook kan het een link zijn om iets te downloaden. Het kan een zeer onschuldig bestand lijken. Het is echter belangrijk om jezelf wel goed te beschermen. Je wilt natuurlijk niet dat je virussen en andere ongewenste zaken zomaar binnenhaalt. Het is daarom belangrijk om ook op te letten bij het binnen halen van bestanden. Het is niet vreemd dat er volop op het internet gezocht wordt naar antivirus software. Het is een zoekwoord combinatie welke voor veel mensen van groot belang is.

Krijg je veel mails met een bijlage?

Ook dan is het natuurlijk goed om een goede antivirus te hebben. Soms kunnen schadelijke bestanden in deze bijlagen zitten. Het is mooi en goed om te zien hoe je jouw computer optimaal kunt beschermen met een antivirus programma. Veel mensen staan er niet echt bij stil. Het is natuurlijk jammer en ook gevaarlijk. Plots kan je computer het niet meer doen of wordt je zelf een bron van virussen en de verspreider van deze virussen. Ook kunnen er in de bijlagen links naar malware of spyware zitten. Het is allemaal geen pretje. Het is daarom verstandig om jezelf goed te wapenen tegen deze mogelijkheden.

Misschien ben je iemand die veel films, spellen of bestanden download?

 

laptop met malware er op

Als je veel pdf bestanden download, figuren, foto’s of films dan is het heel belangrijk om een goede antivirus te hebben. Antivirus en downloaden zijn twee woorden welke speciaal voor deze doelgroep van mensen zijn samengevoegd. Het is belangrijk om een geweldige antivirus programma op je computer te hebben. Zeker als je torrents of andere hulpprogramma’s gebruikt om films of muziek te downloaden is het goed om een virusscanner te hebben welke nog voordat het beschadigde of besmette bestand wordt binnengehaald alarmbellen laat horen. Voorkomen is beter dan genezen. En soms had je graag gewild dat je een bestand niet had aangeklikt. Misschien ken je dat gevoel wel. Het is goed om verstandig te zijn en om er goed op te letten.

Zijn er speciale antivirus programma’s voor het bestanden downloaden?

Het is natuurlijk een goede vraag of er ook aparte en specifieke antivirus programma’s zijn welke ervoor zorgen dat de bestanden op de juiste manier gedownload worden. Het is echter vaak zo dat de meeste totale beveiligings- pakketten dit allemaal vanzelf doen. Ze signaleren wanneer er een bestand gedownload wordt en controleren het op malware en natuurlijk ook op virussen of een Trojaans paard. Op die manier wordt je computer goed beschermd en kun je met een gerust hart films, muziek, boeken en andere bestanden downloaden.

Natuurlijk is een gezonde dosis verstand belangrijk om niet alles klakkeloos te gaan downloaden. De beste virusscanner bent u zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *