Volstaat een gratis virusscanner

gratis antivirus software

 

Er zijn steeds meer bedrijven en programmeurs welke hun diensten gratis beschikbaar stellen. Ook zijn er volop gratis antivirus software ontwikkelaars welke hiervoor kiezen. Ze laten je de antivirus software zonder enige kosten gebruiken. Een gratis anit-malware software is gemakkelijk en goed te gebruiken door iedereen die dit wil. Voor kleine bedrijven en particulieren is dit een uitstekende uitkomst. Grotere bedrijven willen vaak een oplossing op maat. En hier kunnen de makers van deze gratis virusscanners dan hun geld gaan verdienen.

Natuurlijk zijn er naast de gratis software aanbieders nog volop bedrijven welke een betaalde versie aanbieden als malware oplossing. Je ziet hier vaak dat ze meer functionaliteiten aanbieden om met de free virusscanners makers te kunnen concurreren.

Graag bespreken we een aantal pakketten welke gratis zijn om je computer tegen virussen en malware te beschermen.
AVG Anti-virus software is er in het Nederlands en kent een uitgebreid pakket. Naast het weren van virussen op je computer helpen ze ook om je computer te beschermen tegen adware, rootkits en spyware. Ook heeft het een goede email scanner. Ook kun je een browsertool installeren om je te beschermen tegen schadelijke websites. Ook helpen ze je om phishing aanvallen te voorkomen. Een compleet pakket dus om je computer gratis te beschermen.

Een ander gratis virusscanners zijn onder andere ThreatFire. Het is een programma van PC Tools. Het is een aanvulling op je bestaande beveiliging. Het is een security programma wat continu naar verdachte bestanden speurt. Het helpt tegen malware, wormen, rootkits, spyware, virussen en trojans. Het is een zeer snelle software. In een minuut kan het namelijk 16 gigabyte scannen op een gevaarlijke rootkit. Het binnenhalen van updates is ook erg snel te doen met deze software, leer de review van PC Mag.

Avast! Home Edition is een gratis antivirus software pakket wat eigenlijk alles heeft wat je nodig hebt. Het is wel even wennen aan hoe je dit systeem moet gaan gebruiken. Het lijkt wel wat op een mediaspeler. Als je het echter een keer onder de knie hebt is het een leuk programma. Je kunt met dit programma ook usb sticks en dvd’s scannen op schadelijke bestande voor je computer of netwerk. Je kunt zelf aangeven hoe goed het programma je computer moet beschermen tegen gevaren van virussen en malware.

Er zijn nog veel meer gratis programma’s

Natuurlijk zijn er nog veel meer programma’s waar je voor kunt kiezen zonder je portemonnee te trekken. Maak een goede keuze en geniet van de juiste bescherming voor je computer of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *