De beste antivirus voor Mac

macNatuurlijk wil je ook graag bij een Mac computer of een Apple Macbook (pro) een goede bescherming tegen virussen. Aangezien Apple een ander besturingssysteem gebruikt is het goed om hier op te letten als je een antivirus voor je Mac gaat kopen. Misschien denk je als Macbook gebruiker dat je niet vatbaar bent voor virussen of malware. Het klinkt bijna aannemelijk. Op die manier zou Apple natuurlijk een goede computer kunnen uitvinden waar men geen antivirus bij nodig heeft. Helaas is het (nog) niet het geval. Als je met je Mac een verbinding gaat maken met het internet dan ben je in principe ook vatbaar voor een virus en spyware en malware en alle andere rommel. Het is daarom goed om te kijken naar de beste antivirus Mac.

Het is wel een voordeel dat de ontwikkelaars van malware en spyware dit doen om er geld mee te verdienen. Natuurlijk is het überhaupt niet als je hierdoor geraakt wordt. Het is echter een voordeel voor de Mac gebruiker. De ontwikkelaars zullen zich immers meer gaan richten op de gebruikers van een Windows computer. Het is een grotere groep om te bereiken.
Misschien is het daarom wel jammer dat er steeds meer Apple Macbook gebruikers bijkomen. Het zal dan interessanter worden voor de ontwikkelaars van virussen en malware om zich ook meer op de Mac te gaan richten. Natuurlijk gebeurt dat nu ook al, maar dan mogelijk nog meer.

Wat is de beste antivirus Mac?

Een simpele zoektocht in Google of Yahoo zal ons een overzicht bieden van de verschillende aanbieders van Macbook antivirus software. Het is goed om dan te kijken welke de beste referenties hebben. Je kunt op forums gaan kijken, maar ook op Facebook. Misschien heb je vrienden die ook een Mac gebruiken? Informeer dan ook bij hun welke antivirus Mac ze gebruiken. Misschien kun je samen wel de beste antivirus Mac gaan aanschaffen. Soms zitten er namelijk meerdere licenties in een pakket. Mischien kun je zelfs wel volstaan met een gratis antivirus.

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk om te kijken hoe gemakkelijk de antivirus te gebruiken is. Ook is het belangrijk om te ontdekken op welke vlakken de antivirus ondersteuning biedt. Helpt het bijvoorbeeld om ook phishing mails tegen te houden? Of spam mail berichten? En helpt het ook tegen spyware of malware? Het is goed om hier bij stil te staan om een verstandige keus te maken uit de verschillende aanbieders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *